Provinciale energiesubsidies

De Nederlandse provincies vervullen een belangrijke rol bij het stimuleren van de energietransitie. Het provinciaal beleid is afgestemd op de nationale energie- en milieudoelen. De Nederlandse provincies verstrekken subsidies aan organisaties die op provinciaal niveau een bijdrage leveren.

Energiesubsidie Nederland heeft de belangrijkste provinciale energiesubsidies in kaart gebracht. Dit overzicht wordt periodiek geactualiseerd.

NB: provinciaal en gemeentelijk subsidiebeleid is zeer dynamisch. Wilt u provinciale energiesubsidie aanvragen? Neem dan contact met ons op zodat wij de actuele status kunnen opvragen.

Provincie Overijssel

Provincie Overijssel heeft momenteel 11 verschillende energiesubsidies voor bedrijven en non-profitorganisaties. Lees er meer over op deze overzichtspagina met Overijsselse energiesubsidies.

Provincie Gelderland

Provincie Gelderland telt momenteel 5 verschillende energiesubsidies en deze kunnen worden aangevraagd door bedrijven en instellingen die energiebesparende of -opwekkende maatregelen nemen. Bekijk ze hier.

Provincie Noord-Holland

Bedrijven en non-profit organisaties in Noord-Holland kunnen van 6 verschillende energiesubsidies gebruikmaken. Bekijk de mogelijkheden hier.

Provincie Groningen

In Provincie Groningen zijn momenteel 3 subsidieregelingen opengesteld voor bedrijven en instellingen met verduurzamingsambities.

Provincie Drenthe

Bedrijven en instellingen in Provincie Drenthe kunnen van 3 energiesubsidies gebruikmaken. Bekijk de mogelijkheden op deze overzichtspagina.

Provincie Friesland

In Provincie Friesland is 1 energiesubsidie opengesteld. Lees er meer over.

Provincie Zuid-Holland

In Provincie Zuid-Holland kunnen organisaties gebruikmaken van 3 verschillende energiesubsidies. Lees er meer over op deze overzichtspagina.

Provincie Utrecht

Provincie Utrecht telt 2 energiesubsidies die de energietransities binnen de provinciegrenzen moeten versnellen. Lees er meer over op deze overzichtspagina.

Provincie Zeeland

Provincie Zeeland heeft 2 actuele energiesubsidies beschikbaar. Deze subsidieregelingen worden nader toegelicht op deze pagina.

Provincie Noord-Brabant

In Noord-Brabant is op dit moment 1 regeling opengesteld ter stimulering van de energietransitie. Meer informatie is op deze pagina terug te vinden.

Provincie Flevoland

Provincie Flevoland heeft op dit moment geen actieve subsidieregelingen. Toekomstige regelingen zijn terug te vinden op deze overzichtspagina.

Provincie Limburg

Provincie Flevoland heeft op dit moment geen actieve subsidieregelingen. Toekomstige regelingen zijn terug te vinden op deze overzichtspagina.

Contactformulier

Vragen over provinciale energiesubsidies? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op.


Energiesubsidie Nederland
Verduurzamen mét subsidie
E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn